Blir dette den første 4H-gården i Møre og Romsdal?

img_0080

Ett av resultatmålene i prosjektet er å godkjenne minimum 8 nye 4H-gårder. Dette kunne se ut som et vanskelig mål til å begynne med. Men etter at å ha fått mange henvendelser av gårder som vurderer eller som vil bli 4H-gård, ser det ut til at vi kan nå dette målet med god margin!

Tidligere i høst kom søknaden om å bli godkjent 4H-gård, fra gården Torset Nordre. Gården ligger i Aure, og om den blir godkjent, vil den være den første 4H-gården i Møre og Romsdal!

Dette er en så stor begivenhet at vi stilte en hel delegasjon for å se på gården. Åge Avedal som både er regionleder for 4H i Sogn og Fjordane og 4H Møre og Romsdal, og fagrådgiver for 4H-gård Norge, var sammen med May Britt Skjortnes, som er organisasjonsrådgiver i Møre og Romsdal, Berit Fredriksen og Dag Hennum, som er leder og medlem i fylkesstyret i 4H Møre og Romsdal. Så var jeg, Kristin Haanshuus også med.

 

img_0067
Berit Fredriksen, May Britt Skjortnes, Åshild Torset, Dag Hennum, Åge Avedal

 

img_0023Gården er det Åshild og Kolbjørn som driver med god hjelp av foreldrene til Åshild. På Torset Nordre driver de med økologisk frukt- og bærproduksjon, og melkeproduksjon. De har bygd en ny driftsbygning med et lokale for kafé, et grovkjøkken og et slakteri for nedskjæring av slakt. Fra kaféen selger de eplesjuice og bær. Om du kommer til riktig tid på høsten kan du få være med på å presse juicen selv!

Gården ligger nydelig til på Skarsøya med utsikt sør over Torset-sundet. Kaféen henger nesten over sundet. Her er det virkelig potensiale for både å lære om økologiske prosesser, mat, dyr og natur!

Åshild og Kolbjørn har mange spennende planer for 4H-gården. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Torset Nordre ble godkjent 4H-gård 29. november 2016. Vi gratulerer!!

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s