Nettverkssamling 2017

Et godt nettverk mellom 4H-gårdene og andre aktører i prosjektet er verdifullt. På en arena som en nettverkssamling, kan deltakerne utveksle idéer, erfaringer og andre relevante tema. I tillegg er dette en god anledning til å gi deltakerne litt faglig påfyll innen forretningsutvikling.

 

Nettverkssamling 1
Det viktigste med nettverkssamlinga er å få diskutere erfaringer og utveksle idéer

Derfor inviterte vi i år, som i fjor, alle som er med i prosjektet, gårder, referansepersoner, styringsgruppemedlemmer og andre, til nettverkssamlingen fredag 16. november.

Bergen 4H-undervisningsgård var igjen klar for å arrangere samlingen. Med god hjelp av Kjell Martin Myhr og kona Linn Myhr, som er forpaktere og drivere av gården, var det duket for årets samling. I år har de pusset opp stabburet, og innredet til kafe, så vi fikk trivelige lokaler å sitte i.

Hestene på Bergen 4H-undervisningsgård

Programmet var satt, det var tett og intensivt. Deltakerne ble vist rundt på gården av Kjell Martin , og status på prosjektet ble gitt. Så var det tid for deltakerne å presentere seg og gården. I år var det overvekt av gårdbrukere som er interessert i å bli 4H-gård, eller som er på god vei til å bli det. Det gir et litt annet fokus på diskusjonene, som i år handlet mye om oppstart av 4H-gård og forretningsutvikling.

Deltakerne forteller om sine planer for gården.

Etter presentasjonene holdt Åge Bremer fra Innovasjon Norge, innlegg og workshop om forretningsmodellering. De fleste deltakerne hadde vært innom temaet før, men det er fortsatt en god øvelse å jobbe med forretningsmodellen.

Til slutt hadde jeg en utfordring jeg ville at deltakerne skulle diskutere. Det handlet om kløvermedlemsskap, og hvordan gårdbrukerne selv kunne tilrettelegge for verving av kløvermedlemmer på gården, ulemper og fordeler med medlemsskapet, og hvilke forventninger de har til 4H i den forbindelsen.

Selv om programmet var tett og intensivt, hadde vi tid til å spise lunsj i gammen, drikke kaffe og prate med hverandre. Det ble en god nettverkssamling i år også.

Vi snakkes ved neste blogginnlegg.

 

 

 

 

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s